Na stadion Koševo, kako javlja reporter "Avazovog" portala stigla je stolica na kojoj će sjediti Papa tokom posjete Sarajevu. Stolicu su pravili Salim i njegovi unuci Edin i Benjamin Hajderovac, koji imaju stolarsku radionicu u Zavidovićima.

 

Kako je "Avaz“ već pisao vijest da će papa Franjo doputovati 6. juna u posjetu BiH, porodici Hajderovac nije dala mira, pa su lokalnom zavidovićkom župniku Miri Bešliću došli s idejom da izrade reprezentativni predmet - stolicu. Bešlić im je predložio da apliciraju u Vrhbosanskoj nadbiskupiji te njihovom prijedlogu dodao svoj, da gradnju finansiraju župljani zavidovićke župe. 

- U konkurenciji je bilo više ponuda, a naš projekt jednoglasno je prihvaćen. Također, mi smo se pridružili ideji župnika Bešlića i odlučili da i mi sufinansiramo projekt, odnosno odreknemo se dijela prihoda. Godinama radimo duboreze vjerskih obilježja, a jedini smo u državi koji ručno rade šuplji duborez, koji podrazumijeva posebnu, vrlo osjetljivu tehniku - rekao je tada Salim za "Avaz“.